perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kännissä töihin

Mmmh. Apua, mitä tapahtuu? Äh. Hiljaa! Mikä kumma piipittää? Voih. Päähän sattuu. Ja paha olo. Ärh. Herätyskello! Pitää sammuttaa se. Noin. Miksi se soi? Pitäisikö minun olla jossain? Ai niin, töihin pitäisi lähteä. Ei millään jaksaisi nousta.

Hän nousee ylös ja menee vessaan.

Pyörryttää. Taitaa vieläkin virrata viina suonissa. Menikin aika pitkään. Eipä tuo haittaa, ei ne siellä välitä. Kellohan on vasta yhdeksän! Nukuin vain viisi tuntia. Enkä näköjään saanut pukua riisutuksi ennen nukkumaan menoa. Nyt tämä on ihan rytyssä enkä ehdi vaihtaa uutta saati silittää tätä. Olen kohta myöhässä. Prkl!

Hän kiiruhtaa huoneesta toiseen etsien sukkia ja jotain muuta illan aikana kadonnutta tärkeää elementtiä.

Missä helkkarissa se salkkukin mahtaa olla. Kaikki kokouspaperit ovat siellä. Äh... Ei tässä nyt ehdi etsiä. Puhelin on sentään taskussa.

Hän tilaa taksin pikavalinnalla numerosta yksi ja menee pihalle odottamaan. Taksi tulee aina alle viidessä minuutissa.

Voisitko ajaa varovasti. On vähän heikko olo. Ja vie jooko ihan oven eteen. Ei jaksaisi kävellääääh.

Hän päättää taksikuskille osoitetun pyyntönsä pitkään haukotukseen ja hyppää pian ulos työpaikkansa edustalla.

Voi perhana näitä portaita on paljon. Pitää pysähtyä haukkaamaan happea tähän puoliväliin. Onneksi olen kohta perillä. Toivottavasti ei ole pitkä päivä. Ja aspiriinit odottavat pöytälaatikossa!

Hän kävelee loput portaat lievästi hoippuen ja pääsee vihdoin perille. Lähes kaikki muut ovat jo paikalla suuressa salissa ja äänestys on alkamassa. Puheenjohtaja kehottaa painamaan nappia.

Mitä ihmettä? Ennenhän näitä painikkeita on ollut vain kolme? Nyt pyörii silmissä. Voi ei. Mikähän se kysymys nyt taas olikaan... Onneksi tästä maksetaan hyvin. Muuten ei jaksaisi herätä aina näihin turhanpäiväisiin karkeloihin. Mitähän tuo viereinenkin akka tuossa oikein kyylää? Oho, kravatti on löysällä.
Ai niin, pitää äänestää. Nyt kieli keskelle suuta.

Hän äänestää vahingossa maahanmuuttorajoitusten purkamisten, Euron ja Kreikan tukipaketin puolesta. Häntä harmittaisi, jos hän ymmärtäisi niistä jotakin.

_________________________________________________

Suomessa ei saa olla kännissä töissä. Vai saako? Ainakin luulin niin. Mutta mistäpä sitä työnantaja voisikaan aina tietää. Puhalluttaa ei saa. Silmät voi olla punaiset valvomisesta. Samoin sekavuus tai huono koordinaatio.

Toivottavasti kaikki eivät nyt säntää kännissä töihin. Poliisit, lääkärit, leikkaavat kirurgit, opettajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti