sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Yksi light-suhde, kiitos! 2/2

       – Kuten taisit huomata, kevytsuhteissa on hyvätkin puolensa, nainen sanoi. Asiakasmääränne nousisivat huimasti, jos toisitte kevytsuhteet ihmisten tietoisuuteen. Tietenkin konservatiivinen sukupolvi vastustaisi mainontaa, suhteiden välittämistä sekä itse suhteita, mutta ei pidä unohtaa teidän kohde ryhmäänne; yksinäiset ja epätoivoiset nuoret aikuiset lähtevät varmasti hanakasti kokeilemaan kevytsuhteita, ”kun parempaa ei ole näkösällä”. Tohtori Vaarasen haastattelemat nuoret kertoivat romanttiseen rakkauteen liittyvän sitoutumisen olevan ihanne, mutta jos sitä ei saada, kevytsuhde on paras vaihtoehto.
       – Tarkoitat siis, että meidän pitäisi antaa asiakkaillemme mahdollisuus ilmoittaa halustaan aloittaa kevytsuhde? Käytännössä se voisi toimiakin. Laajentaisimme liiketoimintaamme puhelimien ulkopuolelle ja antaisimme asiakkaille mahdollisuuden tulla kertomaan toiveistaan kasvotusten. Siis tekemään tilauksen, niin kuin me täällä sanomme, mies kertoi.
       – Aivan niin, alatte päästä jyvälle, nainen kehui. Asiakas tulee tiskille, kuten esimerkiksi Hesburgerissa pyytäen yhtä light- suhdetta komealla miehellä ja mukavalla anopilla.
       – Minun moraalini on kuitenkin edelleen tätä kevytsuhdeajatusta vastaan. Selailin tässä samalla internetistä Helsingin Sanomien arkistoa ja löysin kyseisen tekstin. Eräs haastateltu nuori oli sanonut, että heidän suhteensa perusteeksi riittävät lemmikkieläinten tarpeet. ”Koirat voi hyvin, kun me ollaan yhdessä.” Minun on pakko kyseenalaistaa tällainen ajattelutapa. Ihmissuhteissa on nimenomaan kyse parista ja heidän välisistä asioistaan. Lemmikit, ystävät ja sen sellaiset tulevat vasta sen jälkeen, mies punnitsi.
       – Tuohan on vain esimerkki. Sitä paitsi monille ihmisille on hyvin tärkeätä, miten ystävät tai lemmikkieläimet tulevat elämänkumppanin kanssa toimeen. Minun olisi hyvin vaikea asua miehen kanssa, jolle koirani vihoittelisi jatkuvasti. Otit esille parien väliset asiat. Kevytsuhteen molempien osapuolten olettaisi olevan samoilla linjoilla. Suhteessa molemmat hyötyvät ja pelisäännöt ovat selvät. ”Kevytsuhteessa käsikirjoitus on valmiina”, kuten Snellmanin tekstissä sanotaan. Pari elää ikään kuin eläinmaailmasta tutussa symbioosissa. En näe siinä mitään väärää ja olen valmis yrittämään sellaista suhdetta. Niin kuin todettua, lohduton ihminen on valmis radikaaleihin otteisiin.
       – Minua huolestuttaa myös Suomen väestörakenne, jolle kirjoituksen mukaan kevytsuhteiden yleistyminen on huono asia todennäköisen syntyvyyden vähenemisen vuoksi, mies tuhahti. Tarvitsemme lisää tyttöjä ja poikia jatkamaan kesken jääneitä töitämme ja ylläpitämään kulttuuriamme. Kevytsuhde- ilmiö voisi puolestani rantautua esimerkiksi Kiinaan, jonka väestönkasvu aiheuttaa suurta huolta. Riisi on kevyt ruoka, joten edellytyksetkin tälle uudelle muoti-ilmiölle on luotu vuosituhansien saatossa, mies lisäsi.
       – Kieltämättä mielenkiintoinen ajatus, mutta en silti usko niin vanhoillisen maan lähtevän mukaan muotihömpötyksiin, nainen ruoti. Ja mitä tulee Suomen väestörakenteeseen, uskon lapsia syntyvän jatkossakin runsaasti, vaikka kevytsuhteista tulisi vielä suurempi ilmiö. Kenties osa kevytsuhdepareista rakastuukin äkillisesti, mikä on mahdollista puhuttaessa ihmisten tunteista.
       – Olette saaneet minut harkitsemaan kevytsuhteita realistisena vaihtoehtona. Etsiessämme teille kumppania lupaamme ottaa selvää miehen kannasta kevytsuhteisiin. Palatkaamme asiaan tuonnempana, puhelinmies sanoi löytäen jälleen ammatillisen pehmeyden ääneensä.
       – Kuulostaa mainiolta. Kuinka paljon nämä puhelut muuten tulevat maksamaan minulle? Olen soittanut monen monta kertaa ja haluaisin tietää kuinka suureen puhelinlaskuun minun on varauduttava.
       – Hinta on vaivaiset kolme euroa minuutilta. Ja tietenkin paikallispuhelumaksu, sanoi mies hymyillen rakastettavasti. Naisesta tuntui kuin hänen korvaansa olisi kaadettu siirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti