tiistai 14. helmikuuta 2012

Särkyneiden sydämien päivä

Kaupallistettu valentiinuksen päivä. Ihmiset ryntäävät tuhlaamaan varojaan kauppoihin ostaakseen punaisia ja vaaleanpunaisia turhakkeita antaakseen teemaan sopivia lahjoja toisilleen. Halauksia ja lämpöisiä toivotuksia vaihdetaan koko päivän. Kaikki hymyilevät toisilleen ja ovat ystävällisiä.

Kyllä läheisilleen ja ystävilleen voisi osoittaa huomioita useamminkin. Toisia voi oikeasti kehua, jos on aihetta. Vaikka kohteena olisi jokin pieni asia, kuten uusi takki tai kengät. Ystävällisiä sanoja mahtuu tähän maailmaan. Kuten myös huomaavaisuutta ja iloisuutta. Lisää vain!

Etenkin pariskunnat ja rakastuneet liehittelevät toisiaan koko päivän. Miehellä on kauhea paine keksiä jotain erikoista kullalleen. Ja auta armias, jos koko asia unohtuu. Onneksi monille kelpaavat pienetkin asiat lahjoiksi. Ja onneksi tärkeä päivä on läsnä vahvasti jo edeltävällä viikolla. Ystävänpäivä on täten helpompi muistaa kuin esimerkiksi hääpäivä tai vuosipäivä.

Ystävänpäivänä siis kuherrellaan ja kiherrellään koko pimeän talvikauden edestä. Hellyydenosoituksia ja halauksia satelee ympärillä. Miellyttäväähän se on ja tulee siinä hyvälle tuulelle. Kuitenkin tällainen rakkaudenpäivä saattaa olla erittäin raskas joillekin.

Eronneet saattavat tuntea olonsa todella kurjaksi sydänten päivänä. Kenties hajonneen parisuhteen parhaita hetkiä on ollut juuri ystävänpäivät, joten niiden muisteleminen voi tehdä kipee. Myös toisten kuhertelu saattaa tehdä kipeää särkyneelle sydämelle.

Toivottavasti suruisat muistavat kuitenkin maailmassa olevan hyviä ystäviä, jotka ansaitsevat huomiota, sillä he ovat varmasti auttaneet vaikealla hetkellä.

Tänään on sydämien, ehjien ja särkyneiden, yksinäisten ja rakastuneiden, päivä.
Lämpöisellä ajatuksella toivotan ystävällistä päivää kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti