perjantai 24. helmikuuta 2012

Man's World

Vuosi sitten näihin aikoihin Jyväskylään tuli jotakin täysin uutta ja ainutlaatuista. Aikaisemmin me Jyväskylän miehet olimme eksyneenä harhailleet kaupungilla ympäriinsä. Kokeilimme usein eri vaihtoehtoja. Aina yksi kerta yhdessä paikassa riitti. Monesti lähtiessä palaute olisi kuulunut "ihan ok, mutta jotain puuttuu".

Musta maailma lipui Keski-Suomen keskustaan vaivihkaa. Emme osanneet varautua sen tuloon, ja siksi sillä oli yllätyksen suoma etu puolellaan. Sekä monia ässiä hihassaan. Uusi tulokas veti täysin maton alta.

Parturipalvelut ainoastaan miehille. Mroom. Kaivattua luksusta miesten arkeen ja elämään. Tasa-arvoa, jopa. Voisi joku sanoa.

Erikoisesti tarjosivat kertaostoksella koko vuoden parturikäynnit. Ei tarvitse varata aikaa. Mainiota! Eihän me miehet osata suunnitella elämäämme niin pitkälle, että tietäisimme mikä päivä voisi käydä tulevalla viikolla siistittämässä hiuksia. Saati tarkkaa kellonaikaa! Vaikeuksia tulisi jo suunnitellessa illan ruokaa perheelle. Hyvä, että itselleen osaa ja muistaa ruuat hankkia. Mroom kuitenkin helpotti sanomalla: "Meillä on aina aikaa. Tule, kun ehdit."

Pelastus.

Huikeaa oli myös ensimmäinen kuukausi uuden "kumppanin" kanssa. Clubikortin omistajat saivat kylmäkaapista memberolutta istuessaan mustaan tuoliin mukavan parturin käsittelyyn. Suorastaan erinomainen tapa aloittaa vaikkapa viikonloppu. Harmi kyllä, viranomaiset kielsivät pian oluen jakamisen. Kävisivät itse virka-ajan jälkeen rentoutumassa, niin eivät valittaisi pienistä. Onneksi oluen palauttamiseksi valikoimaan ilmeisesti työskennellään. Siihen saakkaa pärjäämme fantalla ja kolalla. Tai kaakaolla tai kahvilla.

Hiusvärin vaikuttaessa on yleensä joutunut jännää hurinaa pitävän koneen uumeniin. Aina pelkäsi pään palavan. Tuntui kuin olisi ollut leipänä paahtimessa. Miesten maailmassa syliin lyötiin miniläppäri surffailua varten ja taustalla soi rock'n roll. Ässääkö?

Mustapukeiset parturit kuulemma koulutetaan työskentelemään erityisellä Mroomin leikkaustyylillä. Kai se on ihan hyvä tyyli, sillä ei ole ensimmäisen käynnin jälkeen tarvinut paikkaa vaihtaa. Palvelu on aina iloista ja asiantuntevaa. Lähtiessä löytää hyllystä tarvittavat miehen hygieniatuotteetkin.

Tukka hyvin kaikki hyvin, vai miten se meni? Eivät asiat ehkä niin mustavalkoisia ole, mutta aina on hyvä mieli huikatessa heipat ovelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti