tiistai 10. tammikuuta 2012

Tule ystäväksi näin

Talvisaikaan suomalaiset ovat kovin paljon yksin. Lukkiutuvat villasukat jalassa koteihinsa pitämään pakkassäitä. Yksinäisyys ja alakulo saattaa vallata mielen, jos ei keksi tarpeeksi intressejä pitääkseen mielen virkeänä. Pimeänä aikanakin tarvitaan sosiaalista kanssakäymistä ja siitä saatavaa hyvinvointia.

Valittelipa tässä vähän aikaa sitten naispuolinen kaverini yksinäisyyttään ja sanoi "jotain tarvisi keksiä". Hänellä oli hyvä suunnitelma seuran hankkimiseksi, mutta minä tyrmäsin ajatuksen ja esitin paljon helpomman ja käytännöllisemman (halvemman) vaihtoehdon.

Kaverini ehdotuksessa "helposti apua yksinäisyyteen"- paketin sisältövaatimuksia oli muutamia:

1. Uskollinen
2. Kiltti
3. Hyväntahtoinen
4. Huolehtivainen

Aika paljon vaadittu, sanoin tähän.
Tärkeitä ominaisuuksia oli myös koulutettavuus, siisteys sekä tietynlainen omatoimisuus. Alkoi mennä jo mahdottomaksi! Yritin tolkuttaa. Ei uskonut, ei kuunnellut. Väitti tietävänsä, että ystävättärelläkin on sellainen. Eikä edes maksanut kauheasti.

Pitihän minun perustella eriäviä mielipiteitäni. Ensinnäkin koulutettavuus. Ilmaiseksi saa myös sellaisia, joihin pystyy vaikuttamaan. Lähes kaikenlaiset, jotka ymmärtävät puhetta kelpaavat. Ja tarpeeksi pitäessä mukana pelisilmää, sopivasti kuria ja lupauksia herkkupaloista niin varmasti taipuu tahtoon. Ei käynyt. Liian isot riskit kuulemma.

Toiseksi kerroin kantani siisteydestä. Mielestäni oli vaihtoehto mikä tahansa, niin silti joutuisi kulkemaan perässä jälkiä keräillen. Kaverin mukaan hänen vaihtoehtonsa sotkisi vähemmän. Hmm... Ikäkysymys sanon minä!  Jätöksiä siellä, jätöksiä täällä. Kai se on aika sama mistä niitä joutuu siistimään, jos joutuu kuitenkin?

Omatoimisuus oli jo liian kova kriteeri. Siitä oltiin yhtä mieltä ja jätettiin siitä keskustelu vähemmälle.

Ulkoiluhalukkuudesta jutustelimme tovin. Kaverini pakkauksessa tuleva vaihtoehto haluaisi usein ulos ja vapaana jos saisi mennä, niin ei haittaisi mitään. Samoin, vastasin. Mitä useammin, sen tyytyväisempi! Ei pidä sitoa liikaa tai pitää sisällä. Molemmat saattaisivat myös karata, jos sille päälle sattuu; tasapeli. Olimme yhtä mieltä lopun perin kaikista ulkoiluun liittyvistä asioista.

Molempien tapauksessa kinkkiseksi kysymykseksi tuli vastakkaisen sukupuolen edustajat. Olisi joskus vaikeaa yrittää hillitä niiden juttuja, kokoaikaisesti täysin mahdotonta. Kimuranttia tuntui nyt olevan.

Loppupuheenvuorossa kaverini perusteli koiran hankkimisen olevan järkevämpää, koska se tottelisi helpommin, sen voisi opettaa sisäsiistiksi (mitä nyt leluja joutuisi keräilemään) ja sillä voisi pitää ulkona hihnaa. Ruokaan saattaisi mennä vähemmän rahaa, joten pieni seuranhankintakustannus ei olisi paha siinä suhteessa.

Noh, olihan tuo ihan hyvin perusteltua. Mielestäni kuitenkin mies olisi pidemmällä tähtäimellä parempi ratkaisu. Hän voisi (joskus) tehdä ruokaa ja (harvoin!) auttaa kotitöissä. Vaatteita tosin varmasti joutuu keräilemään sisällä. Joutuuhan koiran lelujakin! Voihan se koirakin karata, jos sille päälle sattuu... Ja koira uskollinen ystäväkö? Niin kauan, kun saa ruokaa. Ei mies sen lisäksi paljon enempää vaadi, jotain pikku tarpeita saattaa ilmetä silloin tällöin. Miehen hankinta ei maksa mitään ja optimitilanteessa mies käyttää enemmän rahaa sinuun kuin sinä häneen, sanoin kaverilleni. Nauroi vain. Sanoin, että pistää sitten ukon töihin. Tosin silloin hän eí olisi pitämässä seuraa, josta tässä oli alunperin kyse.

Tiukan väännön, verisen taistelun ja kovan verbaalisen sanasodan jälkeen kaverini totesi kuitenkin ottavansa mielummin koiran. Niinpä niin.

Tämä oli naisille suunnattu puhe miesten puolesta.

Vetoan. Älkää jättäkö!




2 kommenttia:

  1. Hei DigiOlli ja naispuolinen kaveri

    Suhteeseen ja koiran hankintaan pätee yksi hyvä sääntö: Älä hanki sellaista vain yksinäisyyden takia vaan siksi, että olet siihen valmis.

    Olen nauttinut elämästä seurustellessani, mutta sinkkuelämä (viimeksi 3 vuotta) on aivan yhtä upeaa. Kun olet sinut itsesi kanssa, sinulla ei ole mitään ongelmaa viettää aikaa yksinäsi. Vasta silloin olet valmis antamaan rakkautta muille.

    Mitä tulee neljän kohdan vaatimuslistaan... Voi kun se on lyhyt! :) Ystäväni oli suositellut pitkään kirjan Secret lukemista ja neuvoi tekemään listan niistä asioista mitä haluan. Tämä oli toiminut hänellä, joten tein oman listan.

    Siitä tuli melkein yksi A4 ruutuarkillinen täyteen. Ja tämä siis pelkästään vaatimuksistani koskien parisuhdetta. En tietenkään vaatinut sen enempää kuin mitä itse olen ja jäi listan tekeminen jopa hieman kesken, mutta yhtäkkiä sellainen ihminen tulikin vastaan.

    Koiran valinta on myös niin monisyinen juttu, että hyvä olisi kirjata niitäkin vaatimuksia ylös. Miettiä useampia syitä koiran hankintaan ja kuinka se vaikuttaa omaan elämään. Yhtään en pistäisi pahakseni, jos tälläisella Secret hölynpölyllä olisi vaikutusta. Sen verran hankalaa on löytää mieleisensä, kun vaakakupissa painavat terveys ja luonne. Ehkä se ulkonäkökin, vähän.

    Kaikkea hyvää teille ja muistakaa, että yksinäisyys auttaa pohtimaan mitä todella haluatte elämästänne irti.

    VastaaPoista
  2. Voi ei tätä tekstiä todellakaan pidä ottaa tosissaan! Pakinamaisesti kirjoitettu pilke silmäkulmassa! Koiratkin ovat kivoja ja pidän niistä todella kovasti. Tällaisella vastakkainasettelulla sain mukavan lisämausteen tekstiin.

    VastaaPoista