lauantai 21. tammikuuta 2012

Lainaa sun lautaa

Naapurisopu. Seinäntakaisen ”kanssaeläjän” kanssa syntynyt yhteistyö ja symbioosi. Mahdollistahan voi olla myös riitaisan naapurin kanssa syttynyt sota, joka muuttaa naapuruston taistelutantereeksi. Näin saattaisi esimerkiksi käydä vanhusten asuttamassa kerrostalossa, jossa majaansa pitää yksi riehakas opiskelija. Voi sitä konfliktien määrää. Opiskelija yrittää käydä nukkumaan sunnuntaiaamuna viideltä naapurin tädin alkeassa vatkaamaan pullataikinaa. Pullan leipominen on selkeä kosto. Opiskelijan Skrillexit ja Pendulumit pilasivat lauantai-illan Bumtsibumin.

Naapureiden kanssa kannattaa tehdä mielummin yhteistyötä kuin riidellä. Kuitenkaan ei aina muista tarkistaa kuivakaapin tilannetta ja sokeri loppuu kriittisellä hetkellä. Olisi varmasti kivempi mennä kysymään ripausta lainaksi, jos ei tarvitse pelätä pihalla olevaa miinakenttää.

Naapurit eivät aina tarkoita pahaa sekoillessaan. Jos naapurin setä on aamulla puoli kuudelta lauantaina katolla lumikolan kanssa, niin ei hän ole kiivennyt henkeään uhaten kolistelemaan ärsyttääkseen, vaan tehdäkseen yhteistä hyvää. Kukapa muuten niitä lumitöitä tekisi.

Saman rapun tai taloyhtiön asukkeja on hyvä tervehtiä kohdatessa, vaikkei tuntisikaan tai olisi koskaan aikaisemmin jutellut heidän kanssaan. Jopa pieni "moi" saattaa piristää monen päivää.

Naapuri voi lisäksi olla hyvä ystävä. Hänen kanssaan voi olla kiva nautiskella iltateetä tai muutamaa olusta kuulumisia vaihdellen. Naapuri on kuitenkin aina lähellä. Entäs ne naapurintytöt? Heidän kanssaan olisi varmasti kiva jutustella silloin tällöin. Siunattuja olkoon he, jotka hyvännäköisten vieressä asuvat!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Taloyhtiö on antanut käskyn. Jokaisessa kotitaloudessa on suoritettava lautojen aidaksi pano. Siinä nikkaroidessa viereisellä pihalla puuhasteleva naapurinmies huikkaa:
”Hei lainaa kundi sun lautaa!”
Totta kai lainaan, haluan olla kiva naapuri. Myöhemmin lopputulos ällistyttää.

Silmiäni uskonut en, kun naapuri teki sen:
täydellisen aidan maalauksen.
Sivuosaan pelkkään jäin, kun se veti yllättäin
täydellisen aidan pystytyksen.

PS: Jos jokainen Robinia kuunnellut suomalainen kuuntelisi hänen uuden biisin YouTubesta vielä sata kertaa, niin sillä olisi todella paljon katsojia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti