sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sit ku

Onko sinulla haaveita? Kaikilla on. Oletko toteuttanut niitä? Tai edes yrittänyt toteuttaa? Kai sinulla on vähintään hieno suunnitelma, jonka avulla teet elämästäsi rikkaampaa ja tulet onnelliseksi? Olethan, voi hyvänen aika, jo edes miettinyt, mitä kaikkea haluaisit kokea, tehdä ja saavuttaa?

Epätoivon ja lohduttomuuden hetkellä elämämme kiintopisteet auttavat meitä jaksamaan. Kaikki haaveet ja unelmat eivät tietenkään ole saavutettavissa. Siksi niillä on omat käsitteensä. Unelmien kautta elämme ja hengitämme. Niihin on aina huonolla hetkellä mukava tarrautua ja loikkia hetken aikaa pilvilinnan pehmeillä pumpulihattaroilla.

Tavoitteet puolestaan ovat täysin eri asia. Tavoitteiden asettaminen ja niiden systemaattinen tavoittelu puolestaan on järkevää. Tähtäin kannattaa laittaa mahdollisimman korkealle. Tavoitellessa viitosta pääsee todennäköisesti kolmen ja neljän välille, mutta tavoitteen ollessa seitsemässä, oma työmäärä kasvaa ja viitosen saavuttaa huomaamatta.

Sukulaismieheni kertoi viisauksia sukujuhlissa. Keskustelimme haaveiden toteuttamisesta ja sain hyvän vinkin. Jos haluaa tehdä jotain, ei kannata odottaa. Hänen mielestään "sit ku"- ajattelu tekee elämästä raskasta. Valitettavan usein kuulee "sit ku"- lauseita:

- Sit ku saan rahaa, niin...
- Sit ku valmistun, niin...
- Sit ku voitan lotossa, niin...
- Sit ku jään eläkkeelle, niin...

Voisiko suuremman osan "sit ku"- asioista toteuttaa heti? Tai aloittaa yrittämisen? Usein mahdollisuudet ovat silmiemme edessä, mutta joko emme näe niitä tai emme vain uskalla nähdä niitä. Epäonnistumisen pelko on kulttuurissamme niin suuri, ettei riskillä lähdetä kokeilemaan, mielummin vasta kaiken ollessa täysin varmaa. "Sit ku ei oo mitää riskii epäonnistuu, niin sit mä uskallan kokeilla."


Tee itsellesi palvelus. Ole rohkea, uskalla myös epäonnistua.

Carpe diem.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti