torstai 26. tammikuuta 2012

Naisen älyllinen olemus

Presidentinvaalit ovat taas ajankohtainen puheenaihe. Suuntaamme jälleen yhdessä ehdokkaiden lupausten kanssa kohti paremminvointivaltio Suomea. Edellisten eduskuntavaalien teema pyörii kuitenkin edelleen ajatuksissani. Tällöin ihmiset maiskuttelivat suissaan usein lausetta ”vastakkain asettelun aika on ohi”.

Mietin, pitääkö väite paikkansa? Voi, ei sinne päinkään. Miesten ja naisten tasavertaisuudesta niin työelämässä kuin perhe-elämässäkin tullaan vääntämään jatkuvasti kättä. Myös miesten ja naisten erot älyllisellä tasolla jaksavat puhuttaa ajasta ja paikasta riippumatta. On niin ”naisen logiikkaa” kuin ”putkiaivojakin”.

Yleensä sanotaan, että nainen on miestä älykkäämpi. Tai ainakin, että mies on naista tyhmempi, vähintään yksinkertaisempi. Mies ei puhu eikä pussaa, naisesta ei taas ota selvää. Isoja lauseita kaikki, mutta olisi syytä jollakin tapaa osoittaa jonkin väitteen paikkansapitävyys välttääksemme laajemmat sukupuolien väliset konfliktit.

Lähtökohta on se, etteivät naiset tule ikinä pääsemään sille älylliselle tasolle, mihin heillä olisi potentiaalia nousta. Totta. Mutta surullista. Yleisesti tunnettu tosiasia on että minkäänlaista kehitystä ei ole mahdollista tapahtua, jos ei joudu laittamaan itseään koetukselle jatkuvasti. Kestävä kehitys edellyttää kokoaikaista harjoittelua. Tämä pätee varsinkin urheilussa, mutta myös oman pään terävyyttä voi kehittää.

Naisyksilöiden jääminen keskitasolle heidän omassa älyllisessä luokassaan selittyy tietysti sillä, etteivät miehet keskiarvoisesti tavoita lähellekään naisten vaatimustasoa älypeleissä tai arkielämän jokapäiväisissä tilanteissa. Näin ollen keskinäinen älyllinen mittelö miehen ja naisen välillä jää jatkuvasti olemattomaksi. Taistelu menee murskavoitolla naiselle; vääntö on ohi jo ensimmäisessä erässä tyrmäyksellä.

Parisuhde miehen kanssa käy loppupeleissä naiselle hyvin helpoksi. Miehet ovat niin kovin yksinkertaisia putkiaivoineen, ettei naisille riitä kumppaneissa tarpeeksi haasteita. Tämän vuoksi naisen aivot saavat surrata lähes ”vapaalla” 24/7. Nainen ei joudu käyttämään aivokapasiteettiaan kovinkaan paljon päivittäin selvitäkseen miehen kanssa. Kehitystä ei tapahdu. Mutta millaiset ovatkaan ne naisen hermot? Ah, ne ovat tässä vaiheessa evoluutiota terästä!

Miehet joutuvat päivittäin lujille vaikeiden (lue älykkäämpien) naisten kanssa, joten miehen pääkopassa kehitystä tapahtuu, ja tämän vuoksi miehet pääsevät muutaman vuosikymmenen avioliiton aikana lähelle naisen tasoa. Tästä johtuen kauan kestävällä avioliitolla on aina suurempi todennäköisyys kestää loppuun saakka kuin lyhyellä.

Suhteen vanhetessa mies ja nainen ymmärtävät toisiaan paremmin ja paremmin. Vanhuusiällä nainen ja mies ymmärtävän toisiaan, jos ei täydellisesti, niin ainakin hyvin. Pitkän yhdessäolon jälkeen syntyvien poikalasten aivojen voi siis olettaa olevan ainakin hieman mutkalla.

Älyllisesti täysin maksimaalisen tason saavuttaneita naisia on todella vähän.  Ne vähäiset naiset, jotka pääsevät hipaisemaan älyllisyyden mahtavuuden rimaa elävät parisuhteessa toisen naisen tai, jos edes mahdollista, hyvin säännönvastaisen ja poikkeuksellisen miehen kanssa. Tietysti tämä poikkeuksellisen fiksu mies tulee sitten kotioloista, joissa lapsen syntymän takana on pitkä parisuhde ja hyvin hyvin älykäs äiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti