tiistai 13. elokuuta 2013

Otteluvalmistautumisen taito



- Hei, tuutko katsomaan meidän matsia? Tänään olisi Keskusurheilukentällä 18.30. Vastustaja on sarjan häntäpäästä niin pitäisi olla suhteellisen helppo voitto tiedossa.
- Moro! Vai häntäpään pelaajia on tulossa vastaan. Tuollaiseen matsiin lähtee herkästi liian kevyin mielin ja hawaijipaidan napit alas asti auki. Kai olet valmistautunut tähänkin sunnuntaiotteluun huolellisesti?
- Pakko myöntää, että oli muutama muuttuja eilen illalla, mutta ne tuskin haittaavat tämän päivän ottelua.
- No niin, odotas otan mukavan asennon. Kerro toki tarinasi! Lauantai-ilta kuitenkin takana ja lauantaihan on varomattomalle vaarallinen. Voisitko vähän avata miten tällaiseen sunnutaipeliin valmistaudutaan?

- No kaikki alkoi eilen iltapäivällä, kun vanhempani olivat mökillä eikä jääkaapissa ollut ruokaa, joten lähdettiin kavereitten kanssa mäkkäriin ostamaan aamupalaksi pientä snacksia. Siinä herkullisten hajujen maailmassa alkoi sitten tekemään mieli tukevampaa ateriaa ja söin Big Macin plus-ateriana. Tietysti muutamat nuggetit kylkeen vielä. En kuitenkaan ajatellut sen olevan kovin paha virhe, sillä ajattelin syödä illalla kanapastan kuten rutiineihin kuuluu.
- Eikö peliä edeltävänä päivänä voikin periaatteessa syödä mitä tahansa kunhan energiantarve vain täyttyy ja varastoonkin on tietysti hyvä jättää pelipäivälle?
- Valmentaja sanoi, että roskaruoka on huonoin mahdollinen ateria, mutta en jaksanut kokata heti herättyäni. No mäkkärin jälkeen päätimme lähteä kavereitten kanssa frisbeegolfaamaan Lahden radalle.
- Eihän pieni liikunta ottelua ennen ole pahasta? Päin vastoin.
- Ajattelin täysin samaa. Kävimme heittämässä kierroksen ja toisenkin, kunnes sitten sain soiton inttikaveriltani ja hän pyysi meitä saunomaan luokseen. Menimme tietenkin morjestamaan ystävää.

- Sauna ei ilmeisesti ole suositeltavaa peliä ennen, koska ymmärtääkseni olisi tärkeämpää tankata nestettä varastoon kuin hikoilla sitä pois?
- Totta, mutta en kehdannut kieltäytyä, kun sauna oli varattu asuntoyhtiöltä ja kaikki muut olivat innoissaan menossa. Ajattelin saunan jälkeen juoda reilusti vettä, jotta nestetasapaino palautuisi.
- Saunomisen jälkeen joit siis paljon vettä ja lähditte kotimatkalle ajoissa, jotta saisit riittävät yöunet.
- Nooo ei aivan niinkään. Kaverini olivat ottaneet muutamat saunaoluet ja olivat päässeet pieneen maistiin, joten he eivät olleet valmiita lähtemään niin ajoissa, kello oli siis kahdeksan tässä vaiheessa.
-Vielä et siis päässyt keskittymään otteluun. Tässä vaiheessa matkaan tuli lisää muuttujia?
- Eikä vain ihan muutamaa. Saunasta tultuamme inttikaverini sai puhelun, jossa ilmoitettiin, että hän oli voittanut arvontakilpailusta VIP-pääsyn Lahden Tivoliin itselleen ja 10 kaverilleen, sekä lounge-tilan kaupan päälle. Muut päättivät juhlistaa tätä asiaa ja muutaman puhelun jälkeen asunnolle tuli pari ihmistä lisää ja bileet olivat äkkiä pystyssä. Inttikaverini päätti tietenkin tarjoilla boolia, ja päätin maistaa lasillisen. Nyt sinun kuuluisi kysyä, että miten ilta päättyi.

-  Tuo kuulosti askeleelta väärään suuntaan. En ole ihan varma olenko valmis kuulemaan jatkoa. Alkoholn nauttiminen ei millään voi olla hyvä idea valmistautumista ajatellen. Kai hörpyttely jäi tuohon lasilliseen? Kerro nyt kaikki, kun vauhtiin päästiin.
- Noh kunpa se olisikin. Yritin vastustaa tarjoilua, mutta kaverit kävivät aukomaan nokkaansa niin ankarasti, että otin kulhon eteeni ja kävin kauhomaan. Siitä eteenpäin muistikuvat ovat hämärät. Muistaakseni sinne tuli muutama hameväen edustajakin piipahtamaan ja lähdimme koko lössi Tivoliin, ja lounge-tilaan, jossa oli oma DJ ja host, joka kieltämättä oli soivannäköinen instrumentti.
- DJ luonnollisesti soitti sinun taipuisiin niveliin menevää musiikkia ja valtasit tanssilattian tuttuun tyyliin? Tässa vaiheessa seuraavan päivän futismatsi ei varmaan kummitellut mielessä?
- Olet ihan oikeassa. Jalkapallo taisi siinä vähän päästä unohtumaan. Tanssilattialla oli meininkiä, joten luonnollisesti vietin siellä lähes koko baariajan. Se vähäinenkin nestetasapaino hävisi kropasta tanssilattialla hikoillessani. 
- Okei okei, aikamoinen ilta. Peliinvalmistautuminen meni näköjään ihan nappiin. Tästä puuttuu enää se, ettet saanut nukuttua kunnolla. Mitä tapahtui valomerkin jälkeen?
- Jatkot olivat tietenkin inttikaverini kämpällä. Lähdin itse jatkoilta jo alkuillan aikana mukana olleen bruneten matkassa hänen asunolleen, josta heräsin tänään aamulla puolitapäivin. Otin pikaisen lasillisen vettä ennen kuin lähdin kävelemään inttikaverini kämpälle, jonne muut kaverini olivat sammuneet illan päätteeksi. Muutamien torkkujen, paketin buranaa ja litran vesikannun jälkeen ajoin meidät takaisin Kouvolaan ja tulin kotiin. Nyt vedän kanapastaa ja pakkaan pelivarusteitani, koska kopilla pitäisi olla 20min päästä. Matsi alkaa tosiaan kahden tunnin päästä niin kai tulet katsomaan?
- No tulenkin! Tätä en halua missata mistään hinnasta. Parhaat matsit pelataan aina, kun ei ole turhia paineita menestymisestä. Nyt sinulle voi varmaankin toivottaa onnea?
- Ettei laatta lennä kesken matsin, kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti