perjantai 2. elokuuta 2013

Hopeakettu



Kuinka kaikki alkoi

Osallistuin Iskelmäradion Silver Fox -kilpailuun kaverini mainittua minulle asiasta. Ilman hänen antamaa linkkiä olisin missannut koko jutun. Kirjoittaminen on mulle mieleistä puuhaa ja vapaamuotoinen tarina syistä, miksi haluaisin veneen kesäksi käyttöön tuntui hauskalta tehtävältä.

Kirjoitin vastaukseni Prahassa vaihto-opintojen aikana. Tekstin perustana käytin merellisiä lapsuusmuistoja, joita on kertynyt matkoilta merellä isän kanssa. Olin lopputulokseen tyytyväinen ja lähetin vastauksen hyvillä mielin. Ilmoitus kilpailuvoitosta tulikin todella erikoisena päivänä.

Prahassa sattui ikävä onnettomuus vappua edeltävänä maanantaina. Keskusta-alueella sijaitsevassa rakennuksessa räjähti kaasuputki ja pamauksen voima tuhosi korttelin alueelta ikkunat ja autojen lasit. Olin itse viereisessä rakennuksessa, joka kärsi mittavat vauriot . Onnettomuus oli shokeeraava, sillä lentävät lasinpalaset tekevät rumaa jälkeä.

Katu räjähdyspaikan vieressä

Päivä oli tapahtumarikas ja raskas. Vanhempieni oli tarkoitus tulla illalla lomalle Prahaan ja kulutin iltapäivääni keskustassa odottaen lennon saapumista. Alkuillasta sain soiton TerhiTecin kenttämyyntipäälliköltä Iiro Kinnaselta. Olin voittanut Silver Foxin kesäksi käyttöön. Siinä vaiheessa nauratti vähän. Kaikki osui mainiosti samalle päivälle. Sovimme veneen toimitusajankohdan myöhemmälle kesälle, koska palasin Suomeen vasta heinäkuussa. 


Silver saapuu


Silver Fox Tulikukon edessä

Vene tuotiin minulle Helsingistä trailerilla suoraan laskupaikalle Kotkaan Sapokan satamaan. Sovimme treffit Kinnasen Iiron kanssa ja kävimme laskemassa Silverin mereen. Isäni ajoi veneen laituriin ennen töihin lähtöä ja minä jäin tunneiksi ihmettelemään uutta tulokasta. Kävin ostamassa pakollisia varusteita ja ketjun. Koeajo antoi kuitenkin vielä odottaa itseään, sillä en ollut kovin kokenut vesilläkävijä.



Pinnalla pysyy

Pari päivää myöhemmin kävimme testaamassa ystäväni kanssa. Ajoimme läheiseen Lehmäsaareen virveleiden kanssa ja kokeilimme kalaonnea. Paluumatkalla päristelimme vielä Kotkansaaren ympäri. Oli huikeaa nähdä oma kotikaupunki eri vinkkelistä.

Ja olihan meillä upeat hupparit!

Kesäunelmia toteuttamassa

Ensimmäisten viikkojen aikana Silver kyyditti meitä usein kalastamaan. Kävimme lähes joka ilta narraamassa kuhia Kotkan rannikolla ja niitä muutama saatiinkin. Isoin paattiin nostettu vonkale oli kuitenkin noin kuusi kiloinen  monsterihauki, jonka kaverini Antti nappasi.


Antti & vonkale


Oli rentouttavaa uistella kavereiden kanssa auringonlaskun aikaan. Seuraa meille pitivät sadat lokit ja kalatiirat, joiden pesimäsaaren lähettyvillä kävimme kalastelemassa. Välillä tosiaan tarvitsee niitä hetkiä, jolloin ei tarvitse ajatella mitään eikä ole kiire mihinkään. Siima vedessä voi rentoutua ja vain olla. Kiire tulee vasta, jos kala nappaa. Minulla on harvoin kuitenkaan sellaisia "ongelmia". 

Ankkuri ylös!












Teimme myös paljon uintireissuja. Toisinaan ajoimme sopivaan paikkaan, heitimme ankkurin kiinni ja hypimme kannelta mereen. Joskus ajoimme saareen, vedimme veneen ylös ja uimme rannalla. Mahtavia kesäpäiviä! Silver Foxilla on helppoa mennä rantaan. Hyppäsin itse keulasta ottamaan venettä vastaan ja huomasin pohjan ottavan kiinni hiekkaan vasta veden ollessa nilkkoihin saakka!

Fox ottaa aurinkoa

Hietakari

Meidän Silver Fox -kesäkäyttö on jo loppusuoralla, mutta meillä on vielä hienoja suunnitelmia tehtynä kahden viimeisen viikon varalle. Kirjoitan näistä seikkailuista myöhemmin lisää. Kaiken kaikkiaan oma vene Sapokassa on ollut tälle Kotkan pojalle unelmien täyttymys! Mahtava kesä menossa. Kotiinpaluu vaihto-opinnoista ei olisi voinut paremmin alkaan.

Nyt, taas, merelle!

Merellä ei voi kuin hymyillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti