keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Riisuttu

Hyvä lukija,

jos et vielä tunne minua, niin haluan esitellä itseni lyhyesti ennen kuin teen paljastuksen.

Nimeni on Olli. Olen 25-vuotias kotkalaislähtöinen yrittäjä ja runoilija. Opiskelen puheviestintää Jyväskylän yliopistossa tähtäimenä syvä ymmärrys ja asiantuntijuus ihmistenväliseen vuorovaikutukseen liittyvissä asioissa. Harrastan jalkapalloa, pelaajana, katsojana sekä valmentajana. Minulla on mukava perhe ja paljon hyviä ystäviä.

Kaikki edellämainitut asiat ovat kuitenkin yhdentekeviä sen edessä, mitä aion kertoa sinulle seuraavaksi ja seuraavien blogipostausten aikana.

Työstimme kuvaaja-isäni Pekka Vainion kanssa yhteistä kirjaa viisi vuotta ja vihdoin esikoisteoksemme Päivänsäde julkaistiin keväällä maaliskuussa. Herkkä ja kaunis teos sisältää isäni hengästyttäviä luontokuvia Suomesta sekä minun kirjoittamia runoja.

Meidän yhteisessä kirjaprojektissamme minua on jäänyt harmittamaan, suorastaan kalvamaan vain yksi seikka. Julkaisujuhlien jälkeen meitä luonnollisesti haastateltiin kotipaikkakunnalla. Kerroimme tietysti innoissamme yhteistyöskentelystä ja kirjasta. Kerroimme silmät kiiluen mitä olimme tehneet.

Teimme väärin.

Mitä teimme
on sidottu kansiin, joita koristaa nimi Päivänsäde. Sen voi jokainen ostaa kirjakaupasta, minulta tai kustantajalta. Kirjan voi lainata kirjastosta. Mitä me annoimme haastatteluissa meistä ja meidän tarinasta kiinnostuneille ihmisille? Emme mitään.

Meidän olisi pitänyt kertoa miksi teimme.

Aion korjata virheeni ja kertoa teille miksi kirjan runot ovat syntyneet. Käyn läpi runot (12kpl), jotka jokainen voi löytää kustantajamme verkkosivuilta selailukappaleesta. Osa taustoista on hyvin henkilökohtaisia, joten mennään kärsivällisesti runo kerrallaan ja katsotaan kuinka alastomaksi heittäydyn tarinan kanssa. Lopetan, jos käy liian raskaaksi.

Päivänsäteen katseluversio löytyy täältä: Päivänsäde

Ensimmäisenä käsittelyvuorossa on hiljainen ja haaveileva runo Lähtö. Mikä sinun tarinasi runon takana voisi olla?

Minun tarinani ensimmäisen osan kerron huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti