perjantai 6. tammikuuta 2012

MG - huuma, sydämet yhteen

Vaikea sanoa sataako tuo lumi nyt alhaalta ylöspäin vai miten. Kova on puhuri. Niin se tuli taas kirjoittamisen aika.

Olen hieman huolestuneena seurannut tämän vuoden aikana erään suomalaisen nuoren miehen edesottamuksia. Perässä ei ole sentään tarvinnut juosta, koska kaverin edustajien nettisivuilta kyllä löytää seuraavan paikan, jossa mies heitetään jälleen valokeilaan. Ja onhan häntä mediassakin käsitelty.

Huolestuneena olen seurannut toimintaa, koska tämä nuorukainen kiertää jatkuvasti ympäri Suomea alan kokeneimpien ammattilaisten seurassa ja on nuoresta iästään huolimatta yksi Suomen isoista julkkiksista. Ihmiset ostavat lippuja nähdäkseen hänet siellä missä on hänen show. Siellä missä hän esiintyy, on hän valokeilassa. Hän on saanut tänä vuonna suomalaisten faniensa sydämet yhteen. Hän sulattaa myös tyttöjen sydämet vaatimattomalla olemuksellaan.

Kaikki kunnia suomalaisen rapmusiikin uudelle nousevalle nimelle Mikael Gabrielille, mutta tällä hetkellä Suomessa vallitseva todellinen MG-huuma johtuu vain ja ainoastaan Leijonien Mikael Granlundista.

Tällä tekstillä valitettavasti kannan korteni siihen kekoon, jota haluaisin samalla polkea matalammaksi. Komppaan Alpo Suhosta todetessani, että Granlundia tunnutaan käytettävän hyväksi. Jokainen tiedotusväline, yritys ja säätiö tahtoo hänestä palasen. MG on ollut vuoden sisällä jokaisen jääkiekkoa käsittelevän lehden kannessa. Veikkaaja, Urheilulehti, IS:n SM-liigaliite, vain muutamia mainitakseni. Ja ihan varmasti häntä käsitteleviä juttuja on ollut valtaosassa Suomessa(kin) ilmestyvistä lehdistä. En ihmettelisi vaikka Mikaelista olisi kirjoitettu jo jalkapallolehdissäkin vertailtaessa hänen saavutuksiaan Teemu Pukkiin (, josta myöhemmin todennäköisesti kirjotan lisää).

Hmm. Johan on taas myrsky, ulkona ja telkkarissa. Tuuli pieksee ikkunaa; Kanada pieksee Suomea. Pikkujellonien taival MM-kisoissa päättyi tänään pronssiottelutappioon isäntämaa Kanadalle. Se ei varmaan yllättänyt ketään? Toivon vain hartaasti ettei finaalipaikan, ja samalla mitalin, menetys ole suomalaisten mielestä Mikael Granlundin syy. Eiköhän poika saanut kärsiä jo aivan tarpeeksi tajutessaan kiekon karanneen. Finaalipaikan karanneen. Suuren unelman karanneen. Joukkueen kapteenin maailma mureni. Hän varmasti tunsi pettäneensä joukkueen lisäksi myös Suomen jääkiekkokansan.

Siitäkin olen Suhosen kanssa samaa mieltä, että nyt HIFK voisi antaa kaverin levätä. Myös median edustajat ja koko muu lauma, joka odottaa haaskalle pääsyä väsyneen Leijonan palatessa Suomeen. Älkää nyt jumankekka pilatko koko Suomen yhtä lupaavimmista urheilijoista jo ennen kuin hän täyttää 20 vuotta!! Mukava jätkäkin. Ainakin toistaiseksi...

Mikael Granlund oli yksi vuoden 2011 maailmanmestaruusjoukkueen kulmakiviä ja Suomi puolustaa kotikisoissa tätä mestaruutta taas keväällä. Granlund on silloin vuoden vanhempi, voittanut ehkä SM-liigan pistepörssin ja muutenkin kovin jätkä kotimaan kiekkokaukaloissa. Silloin hän lunastaa takaisin sankarin viitan ja sen säihkyvän kruunun, joka hänen kokemattomaan päähänsä painettiin viime keväänä, ja joka pudotettiin sieltä tylysti yhden rakkarimokan jälkeen. Silloin Mikael Granlund näyttää TAAS mistä hänet on tehty. Silloin taituri nähdään todennäköisesti viimeistä kertaa Suomen jäillä hyvin pitkään aikaan. NHL kutsuu.

Nyt suomalaiset, Mikael Gabrielin sanoin, sydämet yhteen ja peukut pystyyn kevättä ajatellen. 4. sija on pikkuleijonilta hyvä saavutus Kanadan kisoista ja Mikke pelasi todella hyvin.

Täytyy vielä näin futismiehenä, ettei homma karkaa ihan lapasesta, lisätä palanen suuren idolini Sami Hyypiän eräästä haastattelusta:

- "Sami Hyypiä, monta MM-jääkiekon ottelua olet koskaan käynyt katsomassa paikan päällä?"
- Sami: "Nolla."

Mutta kyllä Samikin TV:stä kendoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti